Úplná profesní kvalifikace

Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie
Povolání: Řezník a uzenář

Vztahy s dalšími kvalifikacemi

Úplná profesní kvalifikace Řezník-uzenář (kód:29-99-H/18) je rozvíjena profesní kvalifikací Pracovník/pracovnice porážky, jatečného opracování a porcování drůbeže (kód:29-022-E) .
Úplná profesní kvalifikace Řezník-uzenář (kód:29-99-H/18) je rozvíjena profesní kvalifikací Pracovník/pracovnice porážky, jatečného opracování a porcování králíků (kód:29-006-E) .
Úplná profesní kvalifikace Řezník-uzenář (kód:29-99-H/18) je rozvíjena profesní kvalifikací Pracovník/pracovnice pro řádné zacházení s malými jatečnými zvířaty na porážkách (kód:29-034-H) .
Úplná profesní kvalifikace Řezník-uzenář (kód:29-99-H/18) je rozvíjena profesní kvalifikací Pracovník/pracovnice pro řádné zacházení s velkými jatečnými zvířaty na porážkách (kód:29-035-H) .

Školní obory

K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Řezník - uzenář (29-56-H/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací .

Balič a expedient / balička a expedientka masa, drůbeže, králíků, zvěřiny a výrobků z nich 29-026-H 3
Bourač/bouračka masa 29-021-H 3
Pracovník/pracovnice porážky a konečné úpravy těl jatečných zvířat 29-019-H 3
Pracovník/pracovnice přepravy a ustájení jatečných zvířat 29-017-H 3
Prodavač/prodavačka výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb 29-018-H 3
Řezník-uzenář / řeznice-uzenářka pro výrobu masných výrobků a drůbežích masných výrobků 29-023-H 3

Profesní kvalifikace